Belföld

Réthelyi nem tervezi a távozását

A miniszter a pozíciójára vonatkozóan elmondta: Orbán Viktor személyes találkozón erősítette meg arról, hogy továbbra is számít rá.

Réthelyi Miklós a leváltását firtató kérdésre szerdán azt mondta, hogy továbbra is vezeti a Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, az egy éve kapott megbízatásának tartalma ugyanis továbbra is fennáll és ebben Orbán Viktor is megerősítette személyes találkozójukon.

A szakminiszter szerdán az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának ülésén elmondta: miniszterként vesz részt a bizottság ülésén és azt tervezi, csütörtökön is bemegy a minisztériumba, azt vezeti tovább.

Réthelyi Miklós hozzátette: arra törekszik, hogy az a bizonytalanság, amelyet a sajtó már napok óta fenntart, megnyugtató módon rendeződjön, és ennek “minden alapja megvan”.

A miniszter az MTI-nek a bizottság ülése után elmondta: a keddi kormányülést követően személyesen beszélt a saját jövőjéről Orbán Viktor miniszterelnökkel. Mint mondta: ezt a megbeszélést ő maga kezdeményezte. “A miniszterelnök azt mondta, végezzem tovább a munkámat” – közölte és hozzátette, hogy megnyugtató választ kapott.

Arra a kérdésre, hogy ezek szerint nincs alapja a leváltásával kapcsolatos sajtóhíreknek, úgy válaszolt: attól kezdve, hogy ez a megbeszélés megtörtént, megnyugodva végzi a munkáját.

A Népszabadság szerdán azt írta: Orbán Viktor kormányfő már két hete keresi, de egyelőre nem találja Réthelyi Miklós utódját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik