Belföld

Hoffmann “elfelejtett” tanévet hirdetni

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor csöngetnek be az iskolákban. Az oktatási államtitkár már több mint két hetet csúszott.

Húszéves szokás tört meg Hoffann Rózsa oktatási államtitkár azzal, hogy nem hirdette még ki a következő tanév rendjét – hívja fel a figyelmet a hiányosságra a Hírszerző. A hírportál szerint ugyan nincsen meghatározva, hogy az illetékes kormánytagnak meddig kell teljesítenie a kötelezettségét, de a korábbi időszakokban ezt rendre megtették, legkésőbb május közepéig.

Egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy mikor lesznek a tanítási szünetek és az érettségi vizsgák, ahogy azt sem, mikor kezdődik majd az iskola. Az államtitkárság a Hírszerző kérdésére közölte: valóban nem hirdettek még tanévrendet, de azt napokon belül megteszik.

Az internetes lap rávilágít még egy érdekességre: kiderült ugyanis, hogy a tanrendről szóló rendelettervezetet az oktatási államtitkárság már április 28-án elküldte véleményezésre, de az ellentmond a korábbi nyilatkozatoknak, miszerint függetlenül attól, hogy szeptember 1-je milyen napra esik, a tanév minden esetben hétfőn fog kezdődni. A jelenlegi állás szerint azonban szeptember 1-jén, csütörtökön csöngetnek be először.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik