Belföld

Most Csemőn vert tábort a Véderő

A Véderő nevű szervezet egy hónappal ezelőtt Göngyöspatán próbált kiképzőtábort nyitni - akkor a rendőrség közbeavatkozott.

A Véderő ezúttal a Pest megyei Csemő külterületén vert tábort. Az MTI tudósítása szerint a szervezet kétnapos, honvédelmi ismeretekre oktató táborában terepharcászati, önvédelmi, fegyver- és lövészeti, katonai közelharc, éjszakai harcászati és járőrgyakorlati ismeretekre oktatják a mintegy kéttucatnyi résztvevőt.

A Gyöngyöspatán hírhedtté vált szervezet minden olyan, hazáját szerető fiatalt és felnőttet szeretettel várt a táborba, akit érdekel a hon- és önvédelmi alapismeretek elsajátítása. Elvárás volt, hogy a résztvevők maradéktalanul engedelmeskedjenek a beosztott vezetésnek és katonai rendészetnek, ellenkező esetben renitensként azonnal el kell hagyniuk a tábort.

Fotó: Bugány János  / MTI (galéria!)

Fotó: Bugány János / MTI (galéria!)

Az Eszes Tamás vezette egyesület üzent a hatóságoknak is: „Nem kérünk rendőri biztosítást, mivel nem keltünk a ruházatunkkal senkiben félelmet, riadalmat. Nem követünk el garázdaságot és nem akarjuk átvenni a rendőrség erőszak monopóliumát. Mi, csupán békésen, egymást oktatva és segítve táborozunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik