Belföld

Ilyen lenne Gyurcsány új egysége

Egy szélesebb demokratikus balközép politikai platformban látja Gyurcsány Ferenc a Magyar Szocialista Párt új egységének alapját.

A volt kormányfő legújabb Facebook-bejegyzésében azt írja: igazuk van azoknak, akik új egységet akarnak az MSZP-ben. „Mi is közéjük tartozunk.” – teszi hozzá.

Gyurcsány a siker feltételeként nevezi meg azt, hogy a pártban fenntartsák mind a politikai, mind a szervezeti egységet, amelyet szerinte tartalommal kell megtölteni, az üresség, a középszer és a perspektíva hiánya helyett.

A politikus úgy véli, igazuk van azoknak is, akik változást sürgetnek, de felhívja a figyelmet: a változás időszakában az egység megbillen, mert a régi felbomlik, az új pedig még nem jön létre.

„Ez természetes. Ettől nem kell félni. Mi új egység megteremtésén dolgozunk. (…) A pártszavazás ennek az új egységnek a megteremtéséhez vihet minket közelebb. Ezért jó, hogy a vezetés elfogadta a pártszavazást. Mert a változás nem lehet kevesek ügye, abba be kell vonni valamennyi tagunkat.” – hangsúlyozza a volt miniszterelnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik