Belföld

Szikével támadt a buszsofőrre

Őrizetbe vettek egy osztrák férfit, aki szikével hadonászva a buszsofőrre támadt Zalalövőn.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Salamon Róbert közölte: a zalalövői végállomáson, miután a többi utas már elhagyta a járművet, a sofőr egy buszon maradt férfit leszállásra szólított fel kedden este. A már útközben is végig hangoskodó férfi a felszólításra német nyelven, agresszív módon válaszolt. A zsebéből ezután elővett egy szikét, amellyel a sofőr arca és torka előtt hadonászott, de a járművezető hátrálva ki tudott térni a támadó elől. A férfi ezután leszállt a járműről.

A bejelentés alapján a rendőrök még a helyszínen elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható osztrák állampolgárt, akinél személyazonosításra alkalmas irat nem volt. Előállítása után a férfit a Hegyeshalmi Rendészeti Együttműködési Központon keresztül, az osztrák hatóságok közreműködésével sikerült azonosítani.

Az osztrák férfit a rendőrök őrizetbe vették. Az ügyben a rendőrség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik