Belföld

A KDNP szerint felelőtlenek az ellenzéki pártok

Rétvári Bence szerint 180 fokot fordult az MSZP, az LMP és a Jobbik véleménye is a korai nyugdíjba vonulás kapcsán.

A kereszténydemokrata politikus felidézte, hogy az MSZP választási programja a 10. oldalon azt tartalmazta 2010-ben: “Százezrek menekültek nyugdíjba, sokan azóta is a feketepiac, az alkalmi munkák és a munkanélküliség körforgásában élnek. A magyar gazdaság legnehezebb feladata az ő visszavezetésük a munka világába. Külön programot akarunk az 50-es és afölötti korosztály foglalkoztatására, újragondoljuk az idősebb kori munkavégzés lehetőségeit.”

A politikus közlése szerint az LMP egy éve azt írta választási programjában: “A bizonyos ágazatokhoz, foglalkozásokhoz kötődő, automatikusan járó korai nyugdíjba vonulás lehetőségét csökkenteni kell”. A Jobbik fogalmazott talán a legegyértelműbben választási programjában: “az alaptalan vagy indokolatlan korengedményes és rokkantsági ellátásokat felülvizsgáljuk”.

Rétvári Bence szerint szintén hangsúlyos volt mindegyik párt programjában a közbiztonság javítása. Most mégis ellenzik, hogy a közrendvédelmi feladatok ellátásában tízezres nagyságrendben jelenjenek meg jól képzett, volt fegyveres és rendvédelmi dolgozók.

A KDNP alelnöke azt mondta, felelőtlenül politizálnak azok a pártok, melyek számára csak egy alapelv létezik: a kormány politikájának ellenzése. Ennek érdekében a saját maguk által leírt programjukkal ellentétes véleményt fogalmaznak meg most.

Rétvári Bence úgy látta, az ellenzék pálfordulásából is jól látszik, hogy nem a súlyos és hosszú távú társadalmi problémák megoldásában érdekeltek. Sem az öregségi nyugdíjkifizetések biztonsága, sem a közrend javítása, sem a foglalkoztatás növelése nem olyan súlyú érdek, ami miatt túl tudnának lépni az aktuálpolitikai zavarkeltésen, megtévesztő rémhírkeltésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik