Belföld

Gyanús pályázatokok a Honvédelmi Minisztériumban

A többi között egy informatikai szerződés ügyében indulhat eljárás a tárca térképészeti társaságának előző vezetése ellen.

A Magyar Nemzet szerint a megállapodást 2008 novemberében a HM Térképészeti Kht. akkori ügyvezetője közbeszerzési pályázat lebonyolítása után, de gyanús körülmények között kötötte meg egy magáncéggel. A honvédségi kht. úgynevezett háromajánlatos rendszerben bonyolította le a tendert, vagyis három beszállítótól kért írásos anyagot.

A gyanú szerint a HM Térképészeti Kht. a nyilvános közzétételt úgy kerülhette el, hogy a szerződésben kevesebb mint 15, csupán 14,96 millió forint plusz áfa vállalkozási díjat határozott meg, majd fél év múlva újabb megállapodást kötött. Ez a szerződés karbantartásról szólt, évi több mint négymillió forintért, noha jótállási időn belül ezt a munkát ingyen kellett volna elvégezni.

Az ügyben hűtlen kezelés miatt indul hamarosan eljárás, de az érintettek megsérthették a közbeszerzési törvény összeférhetetlenségi rendelkezéseit és véthettek az esélyegyenlőség elve ellen – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik