Belföld

Már öten követelnek pénzt a vasútépítésért

Az alvállalkozók azt állítják, nem kaptak meg 63 millió forintot a munkájukért.

Már öt alvállalkozó vár pénzt a Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal építésénél elvégzett munkáért. A korábban a gárdonyi állomás bontását ígérő vállalkozók pénteken másodszor találkoztak az illetékesekkel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő /NIF/ Zrt.-nél. A vállalkozók mostantól kártérítést várnak, ha nem kapnak, újból hozzáfognak a gárdonyi állomás bontásának – tudta meg a Független Hírügynökség az egyik vállalkozó jogi képviselőjétől, Komjáti Pétertől.

A csaknem 55 milliárd forintos munkát a NIF Zrt. rendelte meg, a beruházást SZKT-2008 konzorcium végzi. A NIF Zrt. már fizetett. A konzorcium egyik tagja a Mávépcell Kft. a Hunterép Smaragd Kft-n keresztül volt kapcsolatban az öt vállalkozóval, akik azt állítják, nem kaptak meg 63 millió forintot a munkájukért. A közelmúltban még három vállalkozó kezdte meg a gárdonyi állomás bontását, de a NIF Zrt. egyeztetést ígért. Az első egyeztetésnél az derült ki, hogy a Hunterépnél tűnt el a pénz, ám akkor a kft. részéről senki sem volt a meghívottak között.

Most a Hunterép Smaragd Kft. is jelen volt. Képviselője azt mondta a Mávépcell-nél van a pénz, a Mávépcell azonban azt, hogy nem jár ez a pénz a Hunterép-nek. A vállalkozók bejelentették, hogy kártérítést várnak. Végül is abban maradtak, hogy a Mávépcell írásban küldi meg az álláspontját. Amennyiben nem kapnak kártérítést sem, kiszedik a már beépített alkatrészeket, hogy értékesíthessék azokat – mondta Komjáti Péter.

A Tárnok-Székesfehérvár vasútvonal építésénél több közreműködő cég elvégezte a munkát, ám állításuk szerint nem kapták meg a járandóságukat. A tartozás becslések szerint a 100 millió forintot is elérheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik