Belföld

Bántalmazással gyanúsítottak meg váci börtönőröket

Állítólag megbilincselték és lelökték a lépcsőn a pedofíliával gyanúsított dunakeszi tanárt.

A Váci Fegyház és Börtön parancsnoka két felügyelő ellen tett feljelentést “bántalmazás hivatalos eljárásban” gyanúja miatt; az ügyet a katonai ügyészség vizsgálja – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának osztályvezetője.

Szalai Tímea azokra a sajtóhírekre reagált közleményében, amelyek szerint a váci börtönőrök súlyosan bántalmazták azt a dunakeszi tanárt, aki kiskorú többrendbeli veszélyeztetése miatt került előzetes letartóztatásba.

A Blikk írása, illetve a cikket idéző Index szerint T. Gábor dunakeszi tanárt megverték, bal karját eltörték a váci fegyintézetben, ahol előzetes letartóztatását töltötte. A lap úgy tudja: a férfit az őrök séta ürügyén megbilincselték, ezután lelökték a lépcsőn, majd bántalmazták. Ellátást csak másnap kapott. Támadói aláírattak vele egy papírt, hogy sérüléseit azért szerezte, mert még nem szokott hozzá a bilincs viseléséhez – olvasható a Blikkben.

Szalai Tímea a közleményében azt írta: “az eseményben érintett fogvatartottat civil egészségügyi intézményben való ellátása után, a rendelkezési jogkör gyakorlójának engedélyével átszállították egy másik büntetés-végrehajtási intézetbe”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik