Belföld

Ezernél is többen támogatják Gyurcsányt

A volt kormányfő nemrég jelentette be, hogy pártszavazást kezdeményez az MSZP vezetőinek jövedelmével valamint a párt gazdálkodásával kapcsolatban.

A hétfő reggeli adatok szerint pár nap alatt 1027-en írták alá a tagságból Gyurcsány Ferenc pártszavazási kezdeményezését – derül ki a volt miniszterelnök hétfői facebookos bejegyzéséből. A szocialista politikus úgy fogalmaz: “Ez nem rossz! Semmi kétség, hogy rövid időn belül meglesz a szükséges mennyiségű aláírás”. Megjegyzi ugyanakkor, hogy a pártvezetők egy része boldogtalan a kezdeményezéstől, mert sokaknak továbbra is helyük lenne az MSZP közép- és felső vezetésében, ha a mostani rendszert változatlanul hagyják.

Gyurcsány Ferenc azt írja: “Amerre én járok, a múlt héten mondjuk Vácon és Pécsett, a tagok és támogatók változásokat sürgetnek. Szerintem a tagok vannak többen. Nem velem vitatkoznak a változatlanságért kiáltó vezetők, hanem saját tagságunkkal.”

A volt kormányfő a Facebookon jelentette be április végén, hogy a Demokratikus Koalíció vezetőivel együtt pártszavazást kezdeményez az MSZP vezetőinek jövedelmével valamint a párt gazdálkodásával kapcsolatban. Ezt azzal indokolta, hogy új erkölcsi normát szeretnének teremteni az MSZP-ben. Jelezte azt is, hogy támogató aláírásokat kezdenek gyűjteni a kezdeményezéshez.

A Népszabadság hétvégén azt írta: a Magyar Szocialista Pártban a sajátján kívül egyetlen platform sem támogatja Gyurcsány Ferenc pártszavazási kezdeményezését. A pártban összesen hét platform van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik