Belföld

Épül az új rendőrőrs Devecserben

A régi épület a tavalyi iszapömlésben megsérült, ezért lebontották.

A tervek szerint már júniusban elkészül az új rendőrőrs Devecserben, jelenleg az épület tetőcserepeit helyezik el és a belső szerelési munkákat végzik a kivitelezők; a vörösiszap-katasztrófa sújtotta településen épülő új posta kiviteli tervei már elkészültek – közölte Toldi Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester hétfőn az MTI érdeklődésére.

Toldi Tamás elmondta, hogy a régi rendőrőrs a tavalyi iszapömlésben megsérült, ezért azt lebontották. Az új rendőrőrs Devecser elöntött részén, a régi postával szemben, több telek összevonásával kialakított területen épül. Tájékoztatása szerint a város új postája a régi mozi helyén lesz, az épületet előbb el kell bontani. A bontásra kiírt pályázaton a VeszprémBer Zrt. nyert, a mozi bontását már a héten megkezdik.

Hozzátette: az új postaépület tervei elkészültek, várhatóan egy hónapon belül megkezdődhet a kivitelezés, s őszre átadhatják az új hivatalt a városban.

Szólt arról is, hogy a Sümeg felől a városba vezető útra körforgalom kialakítását tervezik – az az új posta előtt lesz -, s a jövő tavasszal a város főútjainak burkolatát is felújítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik