Belföld

Gyurcsány már az MSZP után gondolkodik

Átalakítaná az MSZP-t, de már párton túli életről is elmélkedik a politikus a Facebookon.

A cél új pártot formálni az MSZP-ből – nem új pártot alakítani, hanem megkísérelni a meglévőt gyökeresen átalakítani – ezt írta szombat reggel a Facebookon Gyurcsány Ferenc.

Azt is megerősítette – amiről egy pénteki háttérbeszélgetésen beszélt – ha ez elbukik, új mozgalom alapítása is szóba jöhet.A Bloomberg tudósítása szerint Gyurcsány Ferenc a Magyarországon dolgozó külföldi tudósítók háttérbeszélgetésén azt mondta, hogy még tesz egy utolsó kísérletet az MSZP megújítására.

Amennyiben ez elbukik, két út van. Vagy hosszú időre befejezik a politizálást, vagy pedig új mozgalom alapításával az MSZP-n kívül keresnek megoldást. A politikus szerint ma még nem lehet tudni, hogy a vereség nem várt esetén majd melyik utat kell választaniuk.

Gyurcsány Ferenc bejegyzése szerint személyes felelőssége nem engedi meg, hogy csak úgy becsapja az MSZP ajtaját maga mögött. Akkor sem, ha sokan vannak, akik erre kapacitálták. Felveti annak a lehetőségét is, hogy kell-e új nevet is adni a pártnak, ezzel is jelezve, hogy lezárult egy szakasz és valami új kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik