Belföld

Ma németből maturálnak

A németírásbelikkel folytatódnak ma reggel 8 órakor a tavaszi érettségi vizsgák.

Középszinten 1073 helyszínen 25 032-en, emelt szinten 51 helyszínen 2447-en vizsgáznak ebből a tárgyból.

megoldások az fn.hu-n!

13 órakor közzétesszük a németérettségi megoldásait!

A német nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Ebből az első részre (“olvasott szöveg értése”) 60 perc, a másodikra, a “nyelvhelyesség” feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces “hallott szöveg értése” vizsgaösszetevő következik, végül az “íráskészség” feladatsora, amelyre 60 percet kapnak a diákok.

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán a felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc.

Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használhatnak a diákok nyomtatott szótárt (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható). Középszinten és emelt szinten is egymástól független az egyes vizsgaösszetevők értékelése, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik