Belföld

Elkészült az új energiastratégia

Várhatóan június közepén kerülhet a kormány elé az a 2030-ig szóló Nemzeti Energia Stratégia, amelynek alternatíváit a következő egy hónap során különböző szakmai- és környezetvédelmi szervezetek bevonásával véglegesítik. Ha pedig a kormány is támogatja a tervezetet, azt még a nyári szünet előtt elfogadhatja az Országgyűlés - jelentette be Szombathelyen Bencsik János.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára szerint a most elkészült energia stratégia abban különbözik a korábbiaktól, hogy különös hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra.

Nemcsak az ország energiaellátásának biztonságát kívánja megalapozni, hanem úgy kívánja kielégíteni a meglévő igényeket, hogy a fenntarthatósági környezeti szempontok is érvényesülhessenek – mondta egy a helyi kereskedelmi és iparkamara által szervezett energiafórumot követő sajtótájékoztatóján az államtitkár.

Az energiatakarékosság, az energiahatékonyság, a megújuló energiák használatának növelése, szélesebb körű elterjesztésük kiemelt szempontokként szerepel az energia stratégiában.
Bencsik János sajtótájékoztatóján arról is szólt, hogy vasi látogatása során tájékozódni szeretne azokról az energetikai programokról, amelyeket az elmúlt hónapokban indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik