Belföld

Miért zajlik titokban Gyurcsány kiadása?

Eddig csak a mentelmi bizottság elnöke és a házelnök látta az ügyészségi iratokat.

Kételyei vannak a mentelmi bizottság kereszténydemokrata elnökének Gyurcsány Ferenc ügyészség anyagával kapcsolatban, ezért kiegészítést kér hozzá – írja a Népszabadság.

Rubovszky György a lapnak elmondta: az iratot, amelyben kérik a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését, kizárólag az irodájában olvashatják majd el a testület tagjai. Ezt egy korábbi példával indokolta, amely szerint egy általa kiosztott vádirat nem sokkal később a sajtónál landolt. Az ügyészségi anyagot egyelőre csak Rubovszky és Kövér László házelnök látta.

A KDNP-s politikus azt is elárulta, hogy a szerdai bizottsági ülésen még nem szerepel az ügy, mivel még Gyurcsány Ferenccel személyesen is kell egyeztetnie kell. A döntést az is hátráltatja, hogy az MSZP szeretné ha a kiadási procedúra teljes egészében a nyilvánosság előtt zajlana, de ehhez Házszabálytól való eltérésre, vagyis a képviselők 80 százalékának a támogatására van szükség. Emellett jogilag sem tisztázott, hogy egyáltalán van-e lehetőség a közzétételre.

AJÁNLOTT LINK:

Miért titkolják a kormánypártiak Gyurcsány ügyészségi kikérőjét? (Népszabadság Online)
Népszabadság: titkolják Gyurcsány ügyészségi kikérőjét (HVG.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik