Belföld

Lázár nem kér a parlamenti múmiák kritikájából

A Fidesz frakcióvezetője botrányairól, és pártja leválthatóságáról is beszélt az FN.hu-nak adott interjúban.

A politikus saját bevallása szerint nehezen élte meg mind a lézerblokkolós történetet, mind az „akinek semmije nincs, annyit is ér” mondata keltette viharokat. Ugyanakkor úgy véli, aki ismeri a családi hátterét, és tudja azt, hogy mit gondol a világról, az nem hitte el, hogy lenézi a szegényeket.
Hozzátette: sosem magyarázkodik, úgy véli, azok a tettei igazolják, melyek hatása Hódmezővásárhelyen látható, bárkinek szívesen megmutatja, polgármesterként mit tett a városban az elesettekért.

Az Alkotmánybíróság jogkörszűkítéséről Lázár azt mondta, a mai napig maximálisan támogatja azt. Véleménye szerint az volt a kérdés, minek kisebb a kockázata: korlátozni az AB jogkörét vagy kockáztatni az ország finanszírozhatóságát. A Fidesz az előbbi mellett döntött, vállalva azt, hogy így kritika érheti a párt demokratikus elkötelezettségét. Ugyanakkor elmondta, nehezen viseli az erre vonatkozó bírálatot akkor, amikor a parlament padsoraiban még mindig látni egykori MSZMP-s múmiákat.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a Fidesz leválthatóságáról az elfogadott kétharmados törvények fényében, a frakcióvezető az FN.hu-nak azt mondta: egy demokratikus társadalom az Orbán-kormányt is leváltja, ha úgy érzi, hogy polgárainak nem jól megy sora. Szerinte ugyanis nincs az a törvény, ami megakadályozná ebben az embereket.

AJÁNLOTT LINK:

Lázár: Sosem magyarázkodom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik