Belföld

Két platform már Gyurcsány mögött áll

Támogatja a pártszavazást az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja is.

Támogatja Gyurcsány Ferenc módosított javaslatát a pártszavazásról az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja (ÉFP). Ez derül ki a szocialista pártban elindult modernizációs folyamatok felgyorsításáért, elősegítéséért létrejött platform vezetője, Kertész Krisztián szerdai írásából. Az MSZP-n belül működő 7 platform közül tehát kettőről tudható, hogy a pártszavazás mellett áll, hiszen Gyurcsány Ferenc az általa vezetett Demokratikus Koalíciós Platform (DK) nevében tette meg javaslatát. A szocialista párt elnöksége várhatóan szintén véleményt mond a kérdésről, mivel értesülések szerint szerdai ülésén foglalkozik Gyurcsány Ferenc kezdeményezéseivel.

Az ÉFP szerint azért érdemes vitára bocsátani a pártszavazás kérdését, mert az eredeti indítvánnyal ellentétben most már nem javasolják, hogy minden MSZP-s pártvezetőt pártszavazással válasszanak meg, hanem mindössze az országos és a megyei elnökökről szavaznának közvetlenül a tagok. A platform szerint szintén pozitívan módosult az a javaslat is, amely a pártvezetők vagyoni és jövedelmi helyzetének ellenőrzéséről szól. Az ÉFP támogathatónak tartja, hogy az összes helyi, választókerületi, megyei és országos szocialista pártvezetőnek az országgyűlési képviselők nyilakozataival megegyező tartalmú vagyon- és jövedelembevallást kellene készítenie, amelyet az országos etikai és egyeztető bizottság ellenőrizhetne.

Az MSZP-n belül 7 platform működik: a Baloldali Tömörülés Platform, a Demokratikus Koalíció Platform, az Ésszerűség és Felelősség Platform, a Harmadik Hullám Platform, a Népi Platform, a Szocialista Platform és a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik