Belföld

Örül Gyurcsány gyanúsításának az LMP frakcióvezetője

Schiffer András bízik benne, hogy az elmúlt évek más "mutyigyanús" ügyeit is felderítik.

Schiffer András reméli, hogy az igazságszolgáltatás az elmúlt évek más “mutyigyanús” ügyeit is fel fogja deríteni. A frakcióvezető annak kapcsán nyilatkozott pénteken újságíróknak, hogy a legfőbb ügyészség hivatali visszaélés gyanúja miatt Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől. Az ügyben 2009 októberében Schiffer András tett feljelentést.

A politikus úgy fogalmazott: örül annak, hogy működik az igazságszolgáltatás gépezete, és végre lépéseket tettek a sukorói King’s City kaszinóváros ügyében is. Megjegyezte, hogy a projekt esetében nemcsak azok az anomáliák merültek fel, amelyek miatt feljelentéssel élt, ezért kíváncsian várja, hogy az emberek mikor látnak majd tisztán abban, hogy a befektető kivel, mikor és miről tárgyalt.

Schiffer András hozzátette, bízik abban, hogy az ügyészség az elmúlt évek “mutyigyanús” ügyeit fel fogja göngyölíteni. Hozzátette, nemcsak állami, hanem önkormányzati esetekre is gondol, például “az esztergomi mutyigyanús ügyekre”.

Arra a kérdésre, hogy szerinte bűnös-e volt miniszterelnök, azt felelte, hogy ezt nem neki vagy az ügyészségnek, hanem a bíróságnak kell megállapítania.

Arra a felvetésre, hogy az MSZP elnöke, Mesterházy Attila szerint az ügyészség politikai megrendelést hajtott végre a gyanúsítással, azt felelte, hogy az LMP szerint a parlamenti képviselőknek tartózkodniuk kell attól, hogy az igazságszolgáltatás szerveinek munkáját minősítsék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik