Belföld

Nonstop járnak majd a körúti villamosok

Összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat a Budapesti Közlekedési Központ által elfogadott új paraméterkönyvben.

Május 1-jétől a Budapesti Közlekedési Központ új paraméterkönyve alapján több autóbuszjárat gyakrabban, és rövidebb menetidővel fog járni. A legfontosabb változás, hogy a 906-os éjszakai autóbuszjáratot a Combino-villamosok váltják fel, így a Nagykörúton szünet nélkül lesz villamosközlekedés. Ahogy az éjszakai járatokon megszokott, a Combinókra is biztonsági őröket vezényel a BKV.

Meghosszabbítják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről induló 200E jelű autóbuszok üzemidejét is, így a késő este érkező repülőgépek utasai is igénybe tudják venni a tömegközlekedést.
Változik a 105-ös busz útvonala. A járat május 1-jétől már nem kerüli meg az Erzsébet teret, ezzel 4-5 perccel rövidebb lesz a menetidő.

További változások:

– Új menetrend lép életbe a ráckevei HÉV-en is, így a vonalközi átszállások száma csökken, és jelentősen javul a szolgáltatás színvonala.

– Az utasok észrevételei alapján a 21:05-kor induló vonat a zsúfoltság csökkentéséért Dunaharaszti helyett Tökölig közlekedik.

– A 13-as és 113-as autóbuszcsalád járatain is új menetrendet vezetnek be, amely összehangolja a járatokat az agglomerációban a Volánbusz, míg a Camponánál (Budatétény vasútállomásnál) a MÁV-Start vonataival.

– Jelentősen sűrítik Budapest “legzsúfoltabb és egyik legsűrűbb” buszjáratát, az Újpalotát a Rákóczi úton át Dél-Budával összekötő 173E járatot.

– Új menetrend lép életbe a Ferenc körúttól Pesterzsébetre közlekedő 51-es (korábbi számán 21-es) villamoson is, a vonalon megjelennek a kevésbé zajos és fűtött, nemrég használtan beszerzett hannoveri villamosok, továbbá új megállóhely létesül a vonalon.

– A zsúfoltság miatt sűrűbben közlekednek Dél-Pest fontos autóbuszjáratai: az Alacskai úti lakótelepről induló 254E (a reggeli csúcsidőben), illetve a Pesterzsébetet a Blaha Lujza térrel összekötő 99-es autóbusz (hétvégenként).

– Módosul a Deák Ferenc tér környékén a 105-ös busz útvonala: a Gyöngyösi utca felé haladva nem kerüli meg az Erzsébet teret.

– Új közlekedési rend lép életbe a 28-as és 37-es villamosok vonalán is: az utasok észrevételei alapján javítják a Kozma utcai Izraelita temető megközelíthetőségét, így a nyitvatartási időhöz igazítva érik el a járatok a temetőt, amely az eddigi 37-es helyett ezután a 28-as villamosokkal lesz megközelíthető.

– A Moholy-Nagy Egyetem észrevétele alapján kiterjesztik a Zugligeti utat kiszolgáló 222-es autóbusz üzemidejét.

– Átalakul továbbá a 25-ös és 225-ös buszcsalád közlekedési rendje is: a kevéssé kihasznált 225-ös autóbusz csúcsidőn kívül nem közlekedik, viszont a 25-ös autóbuszjáratot a kora esti időszakban a zsúfoltságára tekintettel sűrítik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik