Belföld

Öngyilkos lett a volt dunaújvárosi alpolgármester

A Dunaújváros Online információi szerint a fideszes Tóth László valamivel tizenegy óra után, pisztollyal vetett véget életének.

Holtan találták kedden késő délelőtt Dunaújváros nemrég lemondott fideszes alpolgármesterét. A helyszíni szemle folyamatban van. Az elsődleges megállapítás szerint “idegenkezűség nem történt”. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli halál okait és körülményeit – tudta meg a Független Hírügynökség.

A hírt a Dunaújváros Online-nak is megerősítette a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. Mint R. Szabó Ágnes szóvivő a DO-nak elmondta, egyelőre csupán a legszűkebb értelemben vett információval szolgálhatnak; ezek szerint valóban a közelmúltban lemondott gazdasági alpolgármester az áldozat. A DO több forrásból úgy értesült, hogy Tóth László valamivel tizenegy óra után, pisztollyal vetett véget életének a radari birkózócsarnok közelében.

Április közepén mondott le Tóth László gazdasági alpolgármester. Lemondó levelében a Fideszen belüli ellentétekre utalt. Azt írta: a “frakción belüli összefogás, valódi párbeszéd kialakulása helyett a folyamatos széthúzás volt a jellemző”. Tóth László a helyi Fidesz kabinetfőnökeként mozgatórugója volt a tavaly őszi, a párt számára kiemelkedő sikert hozó önkormányzati választásnak. “Az utóbbi hetekben felerősödtek azok a belharcok, amelyek vezéráldozata lett Tóth László” – így kommentálta a lemondást név nélkül az egyik helyi politikus.

A Fidesz mély megdöbbenéssel és megrendüléssel értesült arról, hogy Tóth László, Dunaújváros nemrég lemondott fideszes alpolgármestere elhunyt. A kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: osztozik Tóth László szeretteinek gyászában, és őszinte szívvel kíván részvétet.

AJÁNLOTT LINK:

Öngyilkos lett az ex-alpolgármester (Dunaújváros Online)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik