Belföld

Fejbe lőtte magát a volt alpolgármester

Holtan találták Dunaújváros április közepén lemondott alpolgármesterét kedden késő délelőtt - közölte a rendőrség. Sajtóértesülések szerint a volt gazdasági alpolgármester fejbe lőtte magát.

A Dunaújváros Online több forrásból úgy értesült, hogy Tóth László valamivel tizenegy óra után, pisztollyal vetett véget életének a radari birkózócsarnok közelében. Az információt a rendőrség egyelőre nem tudta megerősíteni, további információkat a helyszíni szemle után ígért az fn.hu-nak R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei rendőrkapitányság szóvivője.

A most rendelkezésre álló adatok szerint kedden késő délelőtt holtan találták Tóth Lászlót, Dunaújváros közelmúltban lemondott alpolgármesterét – erősítette meg R. Szabó Ágnes. Az ügyben a helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van, az elsődleges rendőrségi megállapítás szerint az idegenkezűség kizárható. A rendőrség ennek nyomán közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset okait és körülményeit.

Dunaújváros fideszes alpolgármestere, Tóth László április 14-én mondott le tisztségéről. A képviselő-testülethez és a város polgármesteréhez eljuttatott – a Dunaújvárosi Hírlap internetes oldalán is megjelent – levele szerint azért döntött a lemondás mellett, mert személyét érintően “olyan súlyos mértékű bizalmatlanságot, kirekesztést tapasztalt”, amely lehetetlenné tette, hogy megbízatását elveinek megfelelően, tisztességgel el tudja látni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik