Belföld

Továbbra is őrizetben a gyöngyöspatai szabálysértők

Csend és nyugalom van Gyöngyöspatán, és az éjszaka sem kellett intézkednie a rendőröknek.

Az a nyolc ember, akiket még pénteken előállítottak a településről, továbbra is szabálysértési őrizetben van. Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, Gyöngyöspatára látogatott péntek este Pintér Sándor, ahol elmondta: nyolc embert állított elő a rendőrség délután a településről garázdaság miatt. A belügyminiszer a roma gyerekek és nők elutazásával kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy azt egyesek evakuálásának akarták beállítani. Szerinte azonban rend van, nem kellett onnan senkit sem kimenekíteni.

Úgy tudni, az előállítottak mind a Véderő tagjai. A nol.hu pénteken arról írt, hogy köztük van a szervezet országos megbízott parancsnoka, a mozgalom katonai alapismereteket oktató gyöngyöspatai táborának szervezője és két társa is. A harci tábort még azelőtt számolták fel, hogy az megnyithatott volna.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton arról tájékoztatott, hogy az előállítottak továbbra is szabálysértési őrizetben vannak. A településen egyébként csend és nyugalom van, a rendőrnek egy esetben sem kellett intézkedniük éjszaka.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik