Belföld

Hitlert ünnepelték a jobbikos híradóban

Az egyik internetes blog szerint a radikális pártot a náci propaganda népszerűsítése miatt be lehetne tiltani.

Megemlékezett Adolf Hitler születésnapjáról a Jobbikhoz közeli Nemzeti 1 online televízió. A barátságos, családias vágóképekkel illusztrált anyag a náci diktátort “német politikusként” aposztrofálta, és többek között a következőképpen méltatta: “1933-ban pártja elsöprő győzelmet aratott a demokratikus választásokon. Rövid idő alatt talpra állította a tönkretett, nyomorba döntött Németországot, ahol példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés vette kezdetét”, a nácizmus elleni nemzetközi összefogást pedig boszorkányüldözésnek nevezte.

Az N1 csatorna indulását Vona Gábor, a parlamenti párt elnöke jelentette be tavaly decemberben. Megbízott főszerkesztője az oldalon látható impresszum szerint Zajácz László. Ő egyébként a Jobbik színeiben indult az önkormányzati választásokon a Fejér megyei Bicskén, de nem jutott be a várost irányító testületbe. Az LMP közben Vona Gábort kérdezte a Jobbik és az N1 kapcsolatáról, melyre Facebook-bejegyzésben válaszolt a Jobbik elnöke. Eszerint Vona Gábor szerencsétlennek tartja bármelyik XX. századi diktátor híradókban való megemlítését, mert ezzel óhatatlanul összekeveredik a történelem és a közélet.

Mint Vona Gábor írja: “Május 1-én fogom bemutatni könyvemet, amelyben külön fejezetet szentelek Hitlernek, annak, hogy miért tartom őt kora torzszülöttjének, ajánlom ezt Karácsony Gergely figyelmébe is. Egyúttal remélem, hogy a nem várt reklám hatására egyre többen nézik majd az N1 internetes tévé híradóit.” Arról nem írt a bejegyzésben, hogy a pártnak milyen kapcsolata van az online N1 híradóval.

Az N1 04. 20-ai adása – a Hitlerről szóló anyag 14.07-nél kezdődik:

Közben a mártírvédő.blog szerzője az érintett online tévé és a Jobbik feltételezett kapcsolata alapján egyenesen arról ír, hogy a Jobbikot a náci propaganda népszerűsítése miatt be lehetne tiltani. Erre a blog szerzője szerint az 1947. évi XVIII. törvény, azaz Magyarország békeszerződése egyik pontja ad lehetőséget. A blog szerzője egyébként azt írja, a Hitelrről szóló híradásban elhangzottakkal ellentétben a náci vezető pártja nem aratott elsöprő győzelmet a szóban forgó, 1932-es választásokon, mert a német választók kétharmada ellene szavazott. Nem vette kezdetét “példátlan gazdasági, társadalmi, erkölcsi, kulturális fellendülés”, legfeljebb gazdasági. Ráadásul az is a világháborúra készülés útján, megszüntetve a többpártrendszert, megsemmisítve a demokratikus jogokat, a német totális államot telepítve.

“A rasszizmus, a zsidóüldözés, a progresszív polgári kultúra betiltása, a könyvégetések, valamint a spiclirendszer meghonosítása se férnek össze semmilyen erkölcsi vagy kulturális fellendüléssel” – írja a blog szerzője. “A második világháborút, amelynek elvesztése Hitlerék bukását eredményezte, ugyanők robbantották ki. Hitler nem “boszorkányüldözés célpontja”. A boszorkányok nem felelősek 50 millió ember halát okozó világháborúért” – olvasható a mártírvédő.blogon.

AJÁNLOTT LINK:

Náci a JOBBIK… (Mártírvédő.blog)

Hitler születésnapja egy jobbikos híradóban (Napizéje.blog)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik