Belföld

Az egyházmegyék is segítenének az államadósság csökkentésében

Van ahol konkrét döntés is született, de a többség egyeztetésre vár.

Valamennyi keresztény egyházat foglalkoztatja, miképp segíthetnék az államadósság csökkentését- írja a pénteki Magyar Nemzet.

Emlékeztetnek rá Kiss-Rigó László püspök már korábban bejelentette, a Szeged–csanádi Egyházmegye százmillió forintot fizet a kormány által létrehozott alapba. Az első felajánlást az idei Hit pajzsa díjas Rédly Elemér győri plébános, pápai prelátus tette.

Márfi Gyula veszprémi érsek saját fizetéséből mindenképpen hozzájárul az államadósság csökkentéséhez. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek viszont jelezte: nem tudják támogatni az alapot, nincsen rá forrásuk.

A székesfehérvári megyés püspök, Spányi Antal szerint szükséges lenne, ha a megyés püspökök egyeztetnének az ügyben és közös álláspontot alakítanának ki.

A Magyarországi Református Egyház hivatalosan még nem foglalkozott az üggyel, arról a közeljövőben alakítja ki álláspontját, míg a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, Gáncs Péter jelezte: április 28-án, az Országos presbiteri találkozón feltehetően napirenden kívül tárgyalják a kérdést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik