Belföld

Újabb Hoffmann-javaslatot dobott vissza a miniszterelnök?

Az oktatási államtitkár által kidolgozott közoktatási törvény csak szeptemberben kerülhet a parlament elé.

Május közepén tárgyalja a kormány a közoktatási törvény koncepciójának végleges változatát, a jogszabálytervezet pedig várhatóan szeptemberben kerül az Országgyűlés elé – közölte a kormányszóvivő az MTI-vel, miután a kabinet szerdai ülésén első olvasatban megvitatta a közoktatási koncepciót. Nagy Anna azt mondta, ha tartani tudják a tervezett ütemet, 2012 szeptemberétől már az új közoktatási törvény rendelkezései lesznek érvényesek az iskolákra.

A koncepció fogadtatását firtató kérdésre a szóvivő azt mondta, “egy nagyon szakmai megbeszélés volt”. Egy ilyen összetett és sokrétű jogszabálytervezetet, mint a közoktatási koncepciót, nem kell, hogy első olvasatban, rögtön elfogadjon a kabinet. “Végig kell gondolni, és azokat a szempontokat is bele kell venni, amelyek a különböző tárcáknál megfogalmazódnak. (…) Nem az a cél, hogy azonnal szülessen döntés, az a cél, hogy jó döntés szülessen” – mondta.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár korábban arról beszélt, hogy a tervek szerint májusban a parlament elé kerülhet a közoktatási és a pedagóguséletpálya-modellről szóló törvény. Az FN.hu információi szerint a miniszterelnök dobta vissza az oktatási államtitkár javaslatát, ezért csúszik a törvény megvitatása. Múlt héten egyébként Hoffman Rózsa felsőoktatási koncepciója járt hasonlóan – állítólag azt sem fogadta el Orbán Viktor.

Lázár János tegnap kérdésre válaszolva úgy nyilatkozott, hogy nem lát változást Hoffmann Rózsa Fidesz-frakcióbeli megítélésében a múlt heti kormányülés-fiaskó után. Az esetleges kormányátalakítást érintő felvetésre azt mondta: rendszeresen konzultál Orbán Viktorral, és ezek alkalmával “még egy kormánytag esetében sem merült fel, hogy problémája lenne vele” a miniszterelnöknek.

AJÁNLOTT LINK:

Visszadobta Orbán a közoktatási törvényt is (FN.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik