Belföld

Navracsics: együtt a terrorizmus ellen

Teljes volt az egyetértés a gödöllői amerikai-uniós bel- és igazságügyi miniszteri találkozón arról, hogy mind a korrupció, mind a terrorizmus elleni harcban az eddigieknél is szorosabb együttműködésre van szükség - jelentette ki Navracsics Tibor a találkozó után.

A miniszterelnök-helyettes azt mondta, a tanácskozás legfontosabb eredménye, hogy a korábbi előkészítő szakértői egyeztetés után már hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások az Európai Unió és az Egyesült Államok között kötendő átfogó adatvédelmi egyezményről.

Ezzel kapcsolatban a közigazgatási és igazságügyi miniszter úgy értékelte: “várhatóan nehéz tárgyalásoknak nézünk elébe”. Mint magyarázta, általában nehézzé teszi a tárgyalások menetét, hogy az EU nevében tárgyaló bizottságnak 27 tagállam nemzeti álláspontját is képviselnie kell. Több tagállamnak, köztük Magyarországnak is van már kétoldalú adatvédelmi megállapodása az Egyesült Államokkal, és az egyik érzékeny kérdés éppen az, hogy az EU és az Egyesült Államok közötti majdani adatvédelmi keretegyezmény mennyiben érintse a korábbi kétoldalú megállapodásokat; erről eltérőek a nézetek – mondta a miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik