Belföld

Gyurcsány: ocsmányság Orbán halálát kívánni

A volt kormányfő szerint nem a politikai híve, aki meggyilkolná Orbán Viktort.

A volt kormányfő nem hagyta szó nélkül a Magyar Nemzet címlapjára kitett írást, amely szerint “Meggyilkolnák Orbán Viktort Gyurcsány hívei”. Az újság szerint az indulatok azután szabadultak el, hogy Dániel Péter ügyvéd egy bejegyzésben kelt ki jobboldali publicisták és újságírók ellen. A jogász nehezményezi a gyűlölettel átitatott közbeszédet is, amiért szerinte Orbán Viktor és „csahos kutyái” tehetők felelőssé.

Gyurcsány Ferenc elhatárolódott – az általa ocsmánynak nevezett – merengéstől, arra emlékeztet legújabb Facebook-bejegyzésében, hogy ő egy nyugatos polgári világért küzd, amely a méltóságról szól. A Magyar Nemzet által idézet szöveg viszont “a gyűlöletről, az embertelenségről, a fizikai erőszakról”, amit ő megvet. “Jó ügyet nem lehet így képviselni.”

“Nem tudom, hogy akik ezeket a szövegeket írták valóban én politikai híveim lennének-e. Ha így van, akkor muszáj világossá tennem: nem tartok igényt ilyen támogatásra – tette nyilvánvalóvá az ellenzéki politikus.

Mint mondta, nem akarja relativizálni az ocsmányságot, másik jelenségnek tartja, hogy – vele ellentétben – Orbán Viktor hallgatott, amikor „Gyurcsány a Dunába, a többit meg utána” hangulat megjelent, amikor “a Fidesz képviselői az embertelenség hangján, alávaló módon beszéltek Horn Gyuláról, Toller Lászlóról” és róla.

AJÁNLOTT LINK:

Ki akar ölni? Kit akarnak ölni? (két megjegyzés) (Gyurcsány Ferenc Facebook oldala)
Meggyilkolnák Orbán Viktort Gyurcsány hívei (MNO)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik