Belföld

Nálunk is kitör a Trónok harca – az első rész kódolatlanul az HBO-n!

2011 egyik legjobban várt sorozata, a Trónok harca című fantasy április 18-án érkezik a magyar HBO-ra. A nyitó epizód kódolatlanul nézhető.

Amerikai bemutatójának másnapján, a világpremier részeként érkezik hazánkba az év egyik legjobban várt sorozata, a Trónok harca. Az április 18-án este látható első részt kódolatlanul láthatják a nézők a magyar HBO műsorán.


Nálunk is kitör a Trónok harca – az első rész kódolatlanul az HBO-n! 1


A fantasy-dráma műfaját újraértelmező széria George R. R. Martin „A tűz és jég dala” című bestseller fantasy-regénysorozatán alapul, a főszerepben pedig Sean Bean (Lord Eddard „Ned” Stark) látható.

Az HBO ötlete, hogy sorozattá adaptálja a könyvet, a legjobb megoldás az egész estés mozifilm keretein messze túlmutató, nagyívű mese életre keltésére. A Trónok harca tíz egyórás epizódból álló első évadja két rutinos író, David Benioff és D. B. Weiss vezető produceri vezényletével készült el.

Az HBO stílusában megelevenedő képzelt világban a nyár évtizedekig tart, a tél pedig akár egy emberöltőn át is elnyúlhat, de most baljós felhők gyülekeznek… A Trónok harca szereplői királyok és királynők, lovagok és hitehagyott renegátok, árulók és nemesemberek, akik egytől egyig a hatalomért, vagyis a Vastrónért küzdenek. A ravasz dél, a vad kelet, a fagyos észak és a birodalmat a sötétségtől megvédő ősi Fal határolta területen két nagyhatalmú család vív halálos macska-egér harcot Westeros Hét Királyságának irányításáért. Árulás, ármány, cselszövés és természetfeletti erők dúlják fel a Királyságokat, a Vastrónért folytatott véres küzdelem pedig addig nem tapasztalt, hosszan ható következményekkel jár.


Nálunk is kitör a Trónok harca – az első rész kódolatlanul az HBO-n! 2


„A fantasy egy színesebb és izgalmasabb vetülete a történelemnek” – magyarázza a regényíró, aki bizonyos történelmi eseményekből – például a Rózsák háborújából vagy a középkori keresztes hadjáratokból – is merített.


Nálunk is kitör a Trónok harca – az első rész kódolatlanul az HBO-n! 3


Ennél is tovább fokozza a fantázia – történet átélhetőségét a viszonylag kevés varázslat, a mesterien kidolgozott lélektan, és legfőképp az árnyalt, nem teljesen fekete-fehér karakterek, akik folyamatosan változni fognak, amint a cselekmény előrehalad.

Körülöttük az epizódok látványának alapjául a középkori Európa szolgál, melyet olyan hatások tesznek felejthetetlenné, mint a japán és sumér elemek, régi korok festményei vagy éppen a modern kortárs divat trendjei. Ugyancsak ismerős szótöredékek csenghetnek majd ki a dothraki nomád harcos nép sosem volt nyelvéből, melyet különleges pályázat eredményeként fejlesztettek ki a filmsorozat számára. Először eredeti nyelven, magyar felirattal kerülnek adásba az epizódok, amik várhatóan május folyamán lesznek szinkronizáltan is elérhetőek az HBO műsorán.

További információk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik