Belföld

Minden napra jut rendvédelmis tüntetés

Hétfőtől szombatig biztosan utcára vonulnak a szakszervezetek, de addig demonstrálnak, amíg nem lesz megállapodás a kormánnyal.

A Parlament előtti Kossuth-szobornál tartanak figyelemfelkeltő demonstrációt hétfőn délután. A fegyveres és rendvédelmi szféra korábban megalakított demonstrációs bizottsága már korábban bejelentette, hogy akciósorozatot indít dolgozóik szerzett jogainak tervezett csorbítása miatt. A hét minden napjára terveznek különböző rendvédelmi érdekképviseletek demonstrációt a Kossuth térre.

A demonstrációs bizottság vezetője, Kónya Péter – az FRDÉSZ elnöke – hétfőn úgy tájékoztatott, hogy az akciósorozat első lépéseként szakszervezeteik részt vettek az Európai Szakszervezeti Szövetség és a hat magyar szakszervezeti konföderáció által szervezett szombati, fővárosi tüntetésen.

Hétfőtől a Parlamentnél demonstrálnak. Délután három órakor a Kossuth-szobornál először a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete ,,Szél(l) Kálmán rendőrőrmester, nem élhette meg a szolgálati nyugdíjat…” elnevezéssel demonstrál a rendőrök jogaiért. Ezt követően, 17 órától a Polgári Védelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége ,,Katasztrofális helyzetben…” címmel tüntet a polgári védelmi és a katasztrófavédelmi dolgozók jogaiért.

Kedden a vámosok, szerdán a katonák, csütörtökön börtönőrök, pénteken a tűzoltók tartanak figyelemfelkeltő demonstrációt. Szombaton pedig délelőtt 10 órától a Hősök terén, majd a Parlament előtt lesz országos, 24 órás tömegdemonstráció. A demonstrációs bizottság vezetőjének közleménye szerint a tüntetéssorozatot a kormánnyal kötendő megállapodás megkötéséig folytatni kívánják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik