Belföld

A szél vandálkodott az MSZP-irodával

A szocialista párt korábban attól tartott: a zuglói időközi választás miatt valaki meg akarja félemlíteni a jelöltjeiket.

Az erős szél rongálta meg a párt zuglói irodájának egyik tábláját – tájékoztatta röviden a Független Hírügynökséget Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Szélsőséges akció, bűncselekmény nem történt.

Az MSZP pénteki közleményében arról számolt be, hogy zuglói irodáját csütörtök este támadás érte. A párt szerint az eset felveti a gyanút, hogy a támadók a három nap múlva tartandó zuglói időközi választás MSZP-s jelöltjének üzentek: esetleg meg akarják megfélemlíteni vagy visszalépésre akarják kényszeríteni. A pénteki közleményben a párt arra nem tért ki, hogy pontosan mi történt az épülettel.

A közlemény szerint a rongálók az MSZP irodája mellett a Szabó Ervin Könyvtár kerületi részlegében is kárt okoztak. A párt felszólítja a kampányban résztvevő pártokat és jelöltjeiket, hogy nyilvánosan határolódjanak el a szélsőséges akcióktól. Az MSZP úgy fogalmaz, a vasárnapi választáson induló jelöltjét, Demeter Mártát nem lehet megfélemlíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik