Belföld

Újabb fideszes a Blikk célkeresztjében

A lap szerint törvénytelenül vett fel közpénzt Csöbör Katalin.

Csöbör Katalin a Blikk által kirobbantott “feketepénzbotrány” hatodik érintettje. A politikus több társához hasonlóan egyszerre vett fel teljes összegű választókerületi pótlékot az Országgyűléstől, miközben Alsózsolca alpolgármestereként is kapott költségtérítést, noha ezt a törvény tiltja.

A politikus a Blikkel azt közölte: kijelenti, hogy csak az Országgyűlés Hivatalától kap költségtérítést, máshonnan nem. A lap szerint Csöbör Katalin kijelentése tényszerűen igaz, csak arról nem számolt be, hogy az önkormányzattól február végéig kapott költségátalányt.

Csöbör Katalin márciustól mondott le az önkormányzati költségátalányáról, amit egy októberi döntés alapján utaltak ki neki. A Blikk felidézte: az országgyűlés adatai szerint februárban Csöbör a teljes neki járó összeget, 473.076 forintot vett fel választókerületi pótlékként, majd egy hónappal később, márciusban már csökkentett összeget, 336.625 forintot kapott.

A politikushoz hasonlóan a miskolci Zsiga Marcell, a zuglói Papcsák Ferenc, a hatvani Szabó Zsolt és az erzsébetvárosi Rónaszékiné Keresztes Mónika is törvénytelenül vett fel közpénzeket hónapokon át. Kalmár Ferenc KDNP-s országgyűlési képviselőről szintén a Blikk írta, hogy törvénytelenül vesz fel dupla pénzt, ő két állami cég felügyelőbizottságából kapott javadalmazást.

Zsigát 150 ezer, Papcsákot, Szabót és Rónaszékinét 250 ezer forint pénzbírságra ítélte a törvénysértés miatt a Fidesz etikai bizottsága. A KDNP-s Kalmárt a párt nem marasztalta el, de a törvénytelenül felvett pénzeket visszafizette, és felügyelőbizottsági tagságairól lemondott – emlékeztet a lap.

AJÁNLOTT LINKEK:

Újabb bukta a feketepénzekkel (Blikk)
Csöbör Katalin önéletrajza (Fidesz.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik