Belföld

Nincs hajléktalan gyermekek óvodája

Napok óta köröz egy jótékonysági felhívás a Facebookon, amely adományokat kér a hajléktalan gyermekek óvodájának. Szó nincs hajléktalan gyerekekről, de a segítség tényleg elkel, mert sok hátrányos helyzetű gyermek jár az intézménybe.

„Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak. A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető.” Így kezdődik a Facebookon keringő felhívás.

Felhívtuk az óvodavezetőt, mint mondta, tud a felhívásról, de ő nem adta a nevét hozzá. Az pedig nem igaz, hogy hajléktalan gyerekek járnának az intézménybe. Szabóné leszögezte az fn.hu-nak, hogy a hajléktalan gyermekekről a gyermekvédelem, a gyámügy gondoskodik, az óvodába nem vehetne fel az utcáról gyereket. A nyolcadik kerületi Wesley János Óvodába sok elképesztő szegénységben élő, hátrányos helyzetű gyerek jár, de mindenkinek van legalább ideiglenes lakcíme vagy tartózkodási engedélye.

Az viszont igaz, hogy színesen várják az adományokat, most már kevésbé a ruháknak, inkább tartós élelmiszernek és játékoknak örülnének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik