Belföld

Takarékos gazdálkodást ígér a Köztársasági Elnöki Hivatal

A megszokottól eltérő helyen jelentek meg, ezért nem lehetett megtalálni a KEH honlapján a közérdekű adatokat Kiss Norbert szerint.

A Köztársasági Elnöki Hivatal minden esetben megfelel a törvényi előírásoknak, takarékos gazdálkodását kiemelten fontos ügyként kezeli – mondta Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője hétfőn az MTI-nek.

A hivatalvezető elmondta, a keh.hu oldal átalakítása miatt a megszokottól eltérő helyen jelentek meg a közérdekű adatok. Hozzátette: jelenleg a közérdekű adatok menüpontban találhatók meg, frissített tartalommal.

Kiemelte, a köztársasági elnök kérésének eleget téve a felelős gazdálkodás jegyében a hivatal tavaly 319 millió forintot és a strukturális változásoknak köszönhetően idén újabb több tízmillió forintot takarít meg a költségvetésében.

Kiss Norbert hangsúlyozta, a dolgozók részére sem jutalmat, sem fizetésemelést nem tervezett a hivatal erre az évre. Hozzátette: a törvényi előírásoknak megfelelően a cafetéria juttatásokat is 58 százalékkal csökkentették. Mint mondta, a jelenlegi Köztársasági Elnöki Hivatal – leszámítva a volt köztársasági elnököket és munkatársaikat – kevesebb létszámmal látja el megnövekedett jelenlegi feladatait. Elmondta még, a tervezett protokollkereten az első negyedévben is több millió forintot spórolt a hivatal.

Kiss Norbert kijelentette, a Köztársasági Elnöki Hivatal minden esetben a törvények előírásainak megfelelően jár el.

A Hírszerző hétfőn reggel hívta fel a figyelmet, hogy csaknem egy éve nem tesz eleget törvényes kötelezettségeinek a Köztársasági Elnöki Hivatal: míg Sólyom László leköszönése után Schmitt Pál szinte a teljes stábot lecserélte és felújította, dinamizálta a hivatal honlapját, a gazdálkodásra vonatkozó közérdekű adatokat hét hónapja nem teszi közzé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik