Belföld

Nem esküszik az MSZP az új alkotmányra

Mesterházy Attila pártelnök szerint rossz irányba halad az ország gazdasága és politikai stílusa.

Mesterházy úgy fogalmaz: “mi esküt tettünk már az alkotmányra – a jelenleg érvényben lévőre -, ennek alapján kaptuk a mandátumunkat. Nincs szükség új eskütételre.”

A Fidesz közel egy éve tartó kormányzásáról az MSZP elnöke a lapnak azt mondta: “ha egy mondatban kell összefoglalnom: rossz irányba megy az ország, és ezt már az emberek majdnem kétharmada így is gondolja. Rossz irányt látunk a társadalom-, a gazdaságpolitikában, a demokrácia felfogásban és a politikai stílusban is.”

Arra az újságírói felvetésre, hogy ha holnap az MSZP-nek át kellene vennie a kormányzást, tudná-e, hogy mit csináljon, a párt elnöke azt válaszolta: “tudná – bár az tény – s a választások eredménye erre utalt -, hogy a hitelességünk mellett a kormányzóképességünkbe vetett hit is megrendült az elmúlt években”.

A kormányzati tevékenység bírálatával kapcsolatban az MSZP elnöke azt mondta: inkább itthon teszik, “hiszen a választók 62 százaléka mondja azt, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Külföldön egy-egy specializált területet vesznek górcső alá. … Tragédia, hogy Magyarország nem barátokat keres Európában, és az elszigetelődés, a befelé fordulás útjára lépett”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik