Belföld

Wass Albertről nevezne el közteret a Jobbik

Az erdélyi írón kívül a Corvin köz 56-os szabadságharcosait, a Pongrátz fivéreket is felvetették a fővárosi közgyűlésen.

A Jobbik szerint Wass Albert nevét a zuglói Nagy Lajos király útja és a Fogarasi út közötti névtelen terület viselhetné, míg a Pongrátz testvérek emlékét a VIII-IX. kerületi Ferenc körút és Üllői út kereszteződése őrizné meg.

Az ellenzéki párt utalt arra, hogy a városvezetés korábban internetes szavazást hirdetett arról, hol legyen Budapesten Elvis Presley tér; a lehetőségek között szerepelt a Corvin köz közelében lévő VIII-IX. kerületi kereszteződés. A Jobbik közölte: örülnek annak, hogy a főváros az amerikai énekesről szeretne közterületet elnevezni, azt azonban nem tudják támogatni, hogy az éppen a történelmi színhely közelében legyen.

A Wass Albert tér elnevezését azzal indokolták, hogy a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő alakjának emlékét még nem őrzi egyetlen közterület sem Budapesten.

A közgyűlésre Tarlós István főpolgármester is közterület-átnevezési javaslatot tett; a városvezető a Roosevelt tér Széchenyi István térre való átnevezését indítványozza a szerdai, rendkívüli ülésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik