Belföld

MSZP: a sürgető problémákkal foglalkozzon a kormány!

Lendvai Ildikó szerint az alaptörvénnyé átnevezett alkotmányban a kisember életét nehezítenék meg.

Az MSZP felszólítja a kormányt, ne rombolja tovább a demokrácia és a köztársaság 1989-ben kiharcolt alapértékeit, az alkotmányozás helyett fogjon hozzá az ország számára sürgetően fontos problémák megoldásához.

Lendvai Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, a Fidesz-kormány haladéktalanul figyelmeztesse Varga Istvánt, hogy a feudalizmusnak vége. Felidézi, hogy a parlamentben péntek délelőtt felszólaló Varga István azt mondta: a nemesség volt az országban az egyetlen, amely igazán tett valamit az országért. A parasztság, a polgárság, a munkások érdemeit érdekes módon egy árva hanggal sem emlegette a Fidesz képviselője – teszi hozzá Lendvai Ildikó.

A szocialista politikus hangsúlyozza: “azt már eddig is tudtuk, hogy a Fidesz számára a dolgozó emberek nem jelentenek semmit”, hiszen csak a tehetőseknek kedvező adórendszert alkottak, olyan megszorításokat vezetnének be, amelyek ismét csak az átlagkereset alattiak számára jelentenek terheket és a már korábban bevezetett válságadóit is a magyar lakosság 90 százaléka fizeti meg, a legfelső 10 százalékot ez nem érinti.

Szerinte az alaptörvénnyé átnevezett alkotmányban is a kisember életét nehezítenék meg, a köztársaság fogalmát és értékeit pedig ahol csak lehet kiiktatnák az alkotmányból. Amennyiben Varga István kijelentését vesszük alapul, akkor érthető, miért – írja Lendvai Ildikó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik