Belföld

Vágó István nem játszik – tudja, “mire megy ki a játék”

Az Orbán-kormány 20 éve megszerzett szabadságuktól fosztja meg a magyarokat.

A Magyar Demokratikus Charta április 16-ára tüntetést szervez, mert elfogadhatatlannak tartja az új alkotmány kormánypárti tervezetét. Ezt a szervezet képviseletében Bauer Tamás közgazdász és Vágó István televíziós műsorvezető jelentette be.

Vágó István elmondta: demonstrációjukkal azoknak biztosítanak fórumot, akik elégedetlenek az alkotmányozási folyamattal, “akik látják azt, hogy mire megy ki a játék”. A nemzeti együttműködés rendszerében korántsincs akkora egyetértés, mint amilyet a kormánytöbbség sugall.

Bauer Tamás, az SZDSZ egykori parlamenti képviselője hosszan sorolta az antidemokratikus döntéseket, majd jelezte, hogy azért nem tüntethetnek a Parlament előtt, mert annak közepét a kormány egy “fényképkiállítás ürügyén” hónapokra lezárta.

“Nem kordont vonnak, hanem egy kiállítás paravánjával zárják el a magyar demokraták elől a kormányellenes tüntetések hagyományos színhelyét” – jelentette ki a közgazdász, megjegyezve: demonstrációjuk helyszíne így a Batthyány-örökmécsesnél lesz.

Bauer Tamás szerint az új alkotmány elfogadása ellen szervezett demonstrációkon annál is nagyobb tömeg tiltakozik majd a magyar alkotmányosság felszámolása ellen, mint ahányan március 15-én a médiatörvény ellen tüntettek az Erzsébet hídnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik