Belföld

A Horn-család szerint Wittner magát minősíti

A Fidesz-képviselő kijelentéseire méltatlan és értelmetlen reagálni.

“Wittner Mária kijelentései őt minősítik” – Horn Gyula családja részéről így értékelik a fideszes képviselő múlt heti parlamenti felszólalását, amikor az alkotmányozás vitájában azt mondta, hogy „Horn Gyula hóhér volt” és „három éve ott vergődik a Honvéd Kórházban, mert képtelen meghalni”.

A család egyik tagja a Népszabadságnak annyit mondott, köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki Horn Gyula egészségügyi állapota miatt aggódik, a beteg állapota stabil, az Állami Egészségügyi Központban teljességgel biztosított a folyamatos gyógykezelése.

A család azt is hangsúlyozni kívánja, hogy e nehéz helyzetben megnyugvással fogadták, hogy a jelenlegi kormány részéről korrekt és humánus hozzáállás tapasztalható a kérdésben, ami a család rendelkezésére álló információk szerint Orbán Viktor személyes döntésének tudható be.

Az MSZP bocsánatkérésre és lemondásra szólította fel Wittner Máriát, és elhatárolódást követelt a Fidesztől, hiába. A hét végén Wittner Toller László néhai pécsi polgármester halálával élcelődött, amire a pécsi fideszesek mindössze annyit reagáltak: “Nem értünk egyet Wittner Máriával!”.

Szijjártó Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta, ő “biztosan nem mondott volna ilyet, de nem is ült “tizenvalahány évet a kommunista diktatúra börtönében”. A kormányfő szóvivője ennél többet nem volt hajlandó mondani, többszöri kérdésre sem határolódott el párttársától.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik