Belföld

Martonyi nem mond le

A külügyminiszter azt mondta, esze ágában sincs távozni a tárca éléről.

A magyar diplomácia kizártnak tartja Líbia katonai megszállását. Martonyi János MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában azt mondta, hogy a Biztonsági Tanács határozatának a szövege ugyan meglehetősen szélesen értelmezhető, de a katonai megszállást egyértelműen kizárja.

Martonyi János elmondta azt is, Magyarország humanitárius segítsége valószínűleg egy egészségügyi kontingens felajánlása lesz, amelyet az igényektől függően küldenek majd a térségbe. Ez ügyben már felvették a kapcsolatot a menekültügyekért felelős biztos asszonnyal, valamint a Bengáziban székelő ideiglenes nemzeti tanács tagjaival.

A külügyminiszter a közrádió reggeli műsorának nyilatkozva nagyon határozottan cáfolta, hogy távozik a tárca éléről. Úgy fogalmazott, nem nagyon van ideje ezzel foglalkozni, most annyi más dolga van, azt is hozzátette, „esze ágában sincs” távozni.

Előzőleg a tegnapi Népszava azt írta: a következő fél évben minden második jelenlegi miniszter távozhat, és a személycserékkel együtt átszervezik a kormányzati struktúrát. Az újság úgy tudja: biztosra vehető Martonyi János külügyminiszter távozása. Utódja Németh Zsolt államtitkár lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik