Belföld

Alkotmányozás, alapkamat és előzetes letartóztatás [Hírösszefoglaló – Belföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb belföldi híreit.

Nem volt még ilyen Magyarországon az elmúlt 20 évben – mondta a kormányfő napirend előtti felszólalásában a nemzeti konzultáció keretében visszaküldött kérdőívekről. Orbán Viktor szerint ugyanis korábban diktátumokkal kormányozták az országot, de ők megkérdezik az embereket és mindig kiállnak a nemzeti konzultáció, a nép véleménye mellett a trükköző milliárdosok ellen.
Bővebben…

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Lévai Katalin által megálmodott Budapesti Nőház Közhasznú Egyesület gazdálkodása ügyében nyomoz – erősítette meg a Magyar Nemzet információját a BRFK sajtóosztálya. A büntetőeljárásnak egyelőre nincs gyanúsítottja.
Bővebben…

A Zóna Taxi feljelentése szerint a repülőtéri rendőrök a Budapest Airport Zrt. oldalán avatkoztak be a két cég polgári jogi vitájába, miközben törvénysértésekhez asszisztáltak – írja a Népszabadság. A lap szerint hivatali visszaélés és a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyészség a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságnál.
Bővebben…

A Fővárosi Vízművek kivásárolásáról tárgyal a főváros a külföldi tulajdonosokkal, de komoly előrelépés még nem történt – írja a Világgazdaság. A lap emlékeztet arra, hogy másfél évvel ezelőtt “Párizs önkormányzata saját kezébe vette a város vízellátását”, és 1985 óta először díjcsökkentést ért el.
Bővebben…

Április elsejétől a nemzeti fejlesztési miniszter ellenőrzi a költségvetési szervezetek, a többségi állami tulajdonú vállalatok és a kormány közalapítványainak közbeszerzéseit, valamint ezeknek a szervezeteknek és alapítványoknak nem közbeszerzéssel kötött nettó 50 millió forint feletti szerződéseit.
Bővebben…

Növeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., miközben a gázolajét ugyanennyivel csökkenti – értesült az MTI piaci forrásokból.A mostani emeléssel a benzin átlagára 376-377 forintra nő, míg a gázolajé 375 forintra csökken.
Bővebben…

Az LMP tüntetést szervez az alkotmánytervezet ellen. Azt mondják, számukra elfogadhatatlan az alkotmányozás folyamata és a Fidesz-KDNP által beterjesztett alkotmánytervezet.
Bővebben…

Nem változtatott a 6 százalékos jegybanki alapkamat mértékén a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfőn. A döntés megfelel a piaci várakozásoknak.
Bővebben…

Nem bírta elviselni a szakítást a fóti mészáros. P. Tibor Ferencet, aki a gyanú szerint megölte élettársát és annak anyját, egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Pest Megyei Bíróság.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik