Belföld

A pécsi Fidesz nem ért egyet Wittnerrel

A kormánypárti képviselő a Horn Gyulával kapcsolatos kijelentései után Toller Lászlóra is megjegyzést tett.

“Nem értünk egyet Wittner Máriával!” – mindössze ennyit reagált a pécsi Fidesz Wittner Mária országgyűlési képviselő Toller Lászlóval kapcsolatos kijelentéseire. Az egymondatos közleményben Hoppál Péter helyi Fidesz-elnök nem fejtette ki bővebben, hogy miben nem értenek egyet képviselőtársával, illetve mely mondataival nem tudnak azonosulni.

Wittner Mária csütörtökön, az új alkotmány tervezetének általános vitájában mondta azt, hogy “Horn Gyula hóhér volt” és “három éve ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni”. A fideszes képviselő ezután a borsonline.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy Horn Gyula volt kormányfő jelenlegi állapotát a jóisten büntetésének tekinti. “Nem kívánom a halálát, de megkapja a büntetését, még itt a Földön. Ezt kapta meg Toller is, ő sem tudott meghalni, mert királyt csinált a böszméből” – mondta a kormánypárti képviselő.

Az MSZP közleményben szólította fel korábban Wittner Máriát, hogy kérjen bocsánatot Toller László családjától, majd távozzon a közéletből. Az MSZP a Fidesz pécsi képviselőit is nyomatékosan kérte, hogy “nyilvánosan határolódjanak el megzavarodott képviselőtársuktól”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik