Belföld

Tarlós a mosásban lévő lobogókról, hajléktalanokról.

A lobogó színei ügyében olyan döntenek, akik nem hordanak a zsebükben párttagkönyvet.

A főpolgármester nem érti a „szemöldök tarkóra szaladásának” okát, amikor a Moszkva tér átkereszteléséről vagy Budapest zászlaja színeinek megváltoztatásáról esik szó. Tarlós István a köztévé reggeli műsorában azt mondta: a Városházán most mosásban vannak a zászlók, azért nem látni őket.

A politikus elismerte, neki nem tetszenek a zászló színei, de az övé csak egy szavazat, az ügyben olyan szakemberek tanácsai alapján döntenek, akik nem hordanak a zsebükben párttagkönyvet. Arra a felvetésre, hogy azért változtatna a zászlók színén, mert azok a román lobogóra emlékeztetnek, azt mondta: nincs ok sértődésre, Bukarestnek sem piros-fehér-zöld a zászlaja.

A főpolgármester leszögezte: hajléktalanellátásról két profi szervezettel, saját intézményükkel és a Máltai Szeretetszolgálattal kötnek szerződést, ezeknek joga lesz bármilyen más civilszervezettel megállapodni feladatok ellátásáról. Hangsúlyozta: fontos, hogy ne 15-20 felé forgácsolódjon szét a forrás, ami idén sem lesz kevesebb, de hatékonyabb lesz annak a felhasználása.

Tarlós visszautasította, hogy embertelenül bánnának a hajléktalanokkal. Kiemelte: 600 új munkahelyet létesítettek a számukra, míg 20 év alatt az „okosok” csak odáig jutottak, hogy az aluljáróban hagyták őket.

AJÁNLOTT LINK:

Tarlós: Bukarestnek sem piros-fehér-zöld a zászlaja

Ajánlott videó

Olvasói sztorik