Belföld

Pécs: vizsgálat indul az eltanácsolt rezidensek ügyében

Többeket kirúgtak a PTE gyermekklinikájáról, az érintettek szerint azért, mert nem írtak alá "röghöz kötésüket" jelentő munkaszerződésüket.

A Magyar Rezidens Szövetség hivatalos vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikájáról eltanácsolt rezidensek ügyében – közölte Papp Magor, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-vel.

Mint mondta, először egyeztetnek az érintettekkel, az egyetemmel és a rezidensekkel, s csak azt követően nyilatkoznak az ügyről – tette hozzá.

Az Új Dunántúli Napló csütörtöki számában írt arról, hogy több rezidenst eltanácsoltak a Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikájáról, az érintettek szerint azért, mert nem írtak alá “röghöz kötésüket” jelentő munkaszerződésüket.

A cikk szerint a fiatal orvosokra korábban nem volt panasz, de szerdán közölték velük: nem számítanak a munkájukra. Szerződésben kellett volna vállalniuk ugyanis, hogy nem hagyják abba ötéves képzésüket, illetve ugyanazon a klinikán és szakterületen maradnak. Ellenkező esetben meg kell téríteniük képzésük költségeit. A rezidensek most azon gondolkodnak, hogy külföldre mennek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik