Belföld

Tiszta rejtély a füstölgő hátizsák

A rendőrség még azt sem árulja el, hogy bomba volt-e a zsákban. Egy biztos: zsarolás miatt indítottak eljárást.

Egyelőre nem ad további felvilágosítást a rendőrség a pénteken este, egy budapesti bankban talált gyanús csomag ügyében. Így továbbra sem tudni, hogy valóban működőképes bomba volt-e a hátizsákban, és ha igen, akkor mekkora kárt okozhatott volna, ha felrobban. Egyelőre azt sem tudni, miért zsarolás miatt indult eljárás, azaz ki és mit követelt a banktól.

A VIII. kerületi gyanús csomaghoz péntek délután riasztották a tűzszerészeket. A hátizsákot a József körút egyik pénzintézetének előterében tették le, ott, ahol az ATM is van. A bank felett lakóház van, így a vizsgálat előtt azt még ki kellett üríteni. A rendőröknek összesen 25 lakást kellett kiüríteniük, így 50 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát. Ők mind a bank feletti épületben laknak. A körutat az akció idejére lekordonozták és lezárták a környező utcákat is.

Úgy tudni, a csomagnál bombakereső kutya is jelzett. Mikor már senki sem tartózkodott már az érintett épületben, a tűzszerészek megkezdték a munkát. Végül egyikük repeszálló felszerelésben, egy hosszú pálca végére függesztve kihozta a táskát, és a közeli metróépítkezés területére vitte azt, és fel is robbantotta. Senki sem sérült meg. A lakók az esti órákban visszatérhettek otthonaikba, így még este 9 óra előtt helyreállt a rend a környéken.

A rendőrség zsarolás miatt indított eljárást az ügyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik