Belföld

Kiöntött az Ipoly, házakat is körülvett a víz

Az önkormányzat már tegnap megnyitotta az évekkel ezelőtt bezárt, menekültszállásnak berendezett iskoláját.

Kiöntött az Ipoly Ipolytarnócnál, a Rákóczi úti házakat, s egy épületet a Dankó Pista úton körbevett a víz, ugyanakkor a lakók nincsenek veszélyben, otthonukban várják az árhullám levonulását – értesült a Független Hírügynökség.

Szabó Tibor, Ipolytarnóc polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: szombat hajnalban négy méteren tetőzött településük határában az Ipoly. Amikor a vízmagasság elérte a 390 centiméter, a folyó kiöntött, körbevette a Rákóczi úti házakat.

Az önkormányzat már tegnap megnyitotta az évekkel ezelőtt bezárt, s az árvízi időszakokra menekültszállásnak berendezett iskoláját, de a veszélyeztetett házak lakói az otthonukban maradtak, az épületekbe ugyanis nem ment be a víz. Az elöntött területeken gumicsizmában, illetve vegyvédelmi ruhában közlekednek az ipolytarnóciak.

A polgármester hozzátette: a határfolyó szlovákiai részén a felsőbb szakaszokon már 80-90 centimétert apadt az Ipoly, ha a mostani eső nem lesz tartós és nem hoz sok csapadékot, akkor lassú apadásra számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik