Belföld

Halálos baleset, lerövidített Petőfi és a vármegyerendszer [Hírösszefoglaló – Belföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb belföldi híreit.

Püspökladány polgármestere az egyik áldozata az M3-ason történt szerda késő esti balesetnek. Arnóth Sándor, fideszes országgyűlési képviselő 51 éves volt.
Bővebben…

A Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent cikk szerint a Zrinyi Média Kft. jelenlegi ügyvezetője több mint egymillió forintért nyomtattatta ki a saját könyvét az általa vezetett társaság költségvetéséből. Gubcsi Lajos tagad és pert indít.
Bővebben…

Schmitt Pál életrajzában nincs nyoma az 1980-81 közötti időszaknak, amikor már megvált az Astoriától, de még nem ült át a Népstadion és Intézményei főigazgatói székébe – írja a hvg.hu. A portál korabeli állambiztonsági jelentések alapján azt írja, hogy a jelenlegi államfő ekkor a Fórum Szálló Szervező Iroda igazgatóhelyettese volt.
Bővebben…

Az fn.hu szerint a sajtószabadságról és a tehetetlen Országgyűlésről szóló rész is kimaradt Petőfi Sándor verséből a Nemzeti Múzeumnál tartott március 15-ei előadáson. “Vers-, dal- és prózai részletekből, tehát nem minden esetben a teljes művek előadásából állt a Nemzeti Múzeumnál tartott március 15-i ünnepi műsor” – így reagált a vádakra a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.
Bővebben…

Elmarad a Sziget az új diszkórendelet miatt? A szórakozóhelyek képviselői szerint betarthatatlan a működésüket szigorító új jogszabály.
Bővebben…

A kormány sem tandíjat, sem képzési hozzájárulást nem tervez bevezetni a felsőoktatásban – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter csütörtökön, az Országgyűlés oktatási bizottsága előtt, évi rendes meghallgatásán.
Bővebben…

A közigazgatás átalakításának részeként a jövő évben életbe lép a vármegyerendszer, 2013-ban pedig jön a kistérségeket felváltó járási rendszer. Rétvári Bence parlamenti államtitkár szerint ezek jobban illeszkednek majd az ország adottságaihoz, de hozzátette, hogy az önkormányzatok munkájára továbbra is számítanak.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik