Belföld

Gubcsi Lajos perel

A HM médiacégének ügyvezetője pert indít a Magyar Nemzet újságírója és az MSZP ellen. Gubcsi Lajos az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében cáfolta a lap állítását, ami szerint több mint egymillió forintért nyomtattatta ki a saját könyvét az általa vezetett társaság költségvetéséből.

A HM Zrínyi Média Kft. ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy az általa vezetett céggel, illetve személyével kapcsolatban először az Index jelentetett meg egy cikket, amely szerinte csúsztatásokat és megalapozatlan állításokat tartalmazott. Az ügyvezető szerint ezt követően a Magyar Nemzet “kerekített botrányos cikket”, Gubcsi-könyv közpénzből címmel.

Gubcsi Lajos közleményében arra mutatott rá, hogy az általa vezetett cég azért nem adhatta ki közpénzen a könyvét, mert azt (1000-1100 years ago – Hungary in the Carpathian basin) történészek írták, és ő a kiadványnak csak a szerkesztője volt.

Az ügyvezető szerint a vele szemben indított támadás hátterében figyelemelterelési szándék állhat. Mint írta, “valószínű, hogy akik az elmúlt nyolc évben rossz gazdaként bántak a HM médiacégének forrásaival, s tetteikért rövidesen felelniük kell, azok arra törekednek, hogy a sajtó ne velük és nemrégiben kipattant botrányaikkal foglalkozzon, hanem velünk, velem, aki ezt a feltárást irányítja”.

Gubcsi Lajos utalt arra is, hogy őt az MSZP nemrég közleményben támadta meg, ugyanakkor az ellenzéki párt kiállt “a megelőző évek gyanús ügyekbe keveredett káderei mellett”.
Az ügyvezető mindezek alapján úgy látja, “egyes hírforrások” az MSZP-nek segítenek “a zűrzavar fokozásában”.

Közölte, nemcsak a Magyar Nemzet újságírójával szemben, de az MSZP “becsületsértő” közleménye miatt is pert indít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik