Belföld

A HM szerint hiánypótló könyv készült közpénzből

Egymillió forint tiszteletdíjat kapott az angol nyelvű kiadvány szerkesztéséért Gubcsi Lajos, a tárca médiacégének új vezetője.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent cikk szerint a Zrinyi Média Kft. jelenlegi ügyvezetője több mint egymillió forintért nyomtattatta ki a saját könyvét az általa vezetett társaság költségvetéséből. Gubcsi Lajos ezenfelül még tiszteletdíjat is kapott a kiadvány szerkesztéséért az állami vagyonkezelésben lévő vállalattól. A szaktárca szerint erre azért volt szükség, mert a könyv Magyarországot népszerűsíti az Európai Unió soros elnöksége idején.

Az angol nyelvű, 1000-1100 years ago.. – Hungary in the Carpatian Basin (1000-1100 évvel ezelőtt… – Magyarország a Kárpát-medencében) című 86 oldalas, gazdagon illusztrált kiadvány a honfoglalástól Szent Istvánig foglalja össze a magyar történelmet, s a Honvédelmi Minisztérium szerint hiánypótló. Gubcsi Lajos pedig azért kapott tiszteletdíjat a szerkesztésért, mert ez a munka nem tartozik hivatali kötelezettségei közé.

A lap idézi az Index.hu-n szerdán megjelent írást, amely szerint családi vállalkozássá változtatta a HM kommunikációs cégét Gubcsi Lajos. A Zrinyi Média Kft. előző vezetését bűnszervezetnek nevező igazgató nyár óta két saját könyvet adott ki új munkahelyén, és régebbi publikációit is a cég segítségével terjeszti. Nemrég videóriportot is készíttetett a Magyar Művészetért Szoborkertben lezajlott Attila király lovas szobor avatójáról, azt azonban elfelejtették jelezni, hogy a helyszín valójában Gubcsi saját kertje volt. Másnap pedig a kft.-alkalmazottak takarítottak a kertben és az ügyvezető házában.

Gubcsi Lajos a cikkre reagálva azt írta: “leegyszerűsítésnek tűnik minden butaság, amit az Index ír. Össze-vissza csúsztatások, hasalások, megint besúgások, a családi életem mozzanatai vegyítve munkámmal és munkahelyemmel, belekeverve mindenki, aki eszébe jutott a szerzőnek. Inszinuáció, diszkreditálási hajlam valahol a cikket író szobájának mélyén”.

“Nem segítek neki azzal, hogy válaszolok a megannyi butaságra. A Magyar Művészetért ügyei, a Zrínyi Média ügyei, Gubcsi Lajos ügyei rendben vannak. E szerint megyünk tovább” – írta Gubcsi.

AJÁNLOTT LINK:

Honvédelmi takarítónők Gubcsi Lajos házában (Index.hu)
Válasz az Indexnek, és akik olvassák

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik