Belföld

Újra kiírták a mentőtendert

Miután a korábbi közbeszerzés eredménytelen lett, gyorsított meghívásos eljárással keres szállítót 32 mentőautóra az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Azzal indokolták a gyorsított eljárást, hogy a beszerzést a központi költségvetésből finanszírozzák, ezért legkésőbb 2011. december 31-ig meg kell történnie a teljesítésnek.

Tekintve, hogy a mentőgépjárművek becsült vételára nettó 679 millió forint, nem tehet ajánlatot az a cég, amelynek az előző két év átlagában a teljes nettó árbevétele nem érte el a 200 millió forintot. Az sem pályázhat, akinek ebből a mentőgépjármű – vagy hasonló műszaki adottságokkal rendelkező más gépjármű – értékesítéséből származó nettó árbevétele nem érte el évente a 100 millió forintot. Ráadásul, az ajánlattevőnek fel kell mutatnia az elmúlt két évből, összesen legalább 20 darab mentőgépjármű referenciát.

A tenderen való részvételre március 21-ig lehet jelentkezni. A részvételi szakasz eredményhirdetésének időpontja március 29. Ezt követi a második forduló, amikor már az ajánlatokat kell beadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik