Belföld

Ismét egy Fidesz-képviselő költségtérítését vitatják

Az MSZP ezúttal Szabó Zsoltot szólította fel lemondásra.

Az MSZP szóvivője szerint 500-600 ezer forinthoz jutott jogtalanul Szabó Zsolt, aki fideszes országgyűlési képviselőként és Hatvan polgármestereként is felvette a költségtérítést. Török Zsolt felhívta a figyelmet, hogy ő már a harmadik kormánypárti politikus, aki ezt a jogtalanságot elköveti.

Az ellenzéki párt reméli, hogy Szabó Zsolt is az etikai bizottság elé kerül, majd a többiekkel együtt lemond mandátumáról. Komjáthi Imre, az MSZP edelényi szervezetének elnöke közölte, miközben a kormánypárti képviselők luxusautókkal járnak és egyre jobban élnek, magára hagyják a szegényeket, így Edelény lakóit is. Az árvíz után például máig nem fizették ki a vis maior pénzeket.

Török Zsolt arra is felhívta a figyelmet, hogy Papcsák Ferenc – aki szintén országgyűlési képviselőként és Zugló polgármestereként is felvette jogtalanul a költségtérítéseket – olyan megbízatásokat kapott tavaly októberben, amelyekért feltehetően szintén ellenszolgáltatásokat kap.

A szocialista párt szóvivője megemlítette, hogy Papcsák például a hajdú-bihari, kisalföldi és nógrádi megyei fejlesztési alapokban is pozíciót szerzett, ráadásul volt ügyvédi irodája szerződést kapott az önkormányzattól. Papcsák Ferencet egyébként szerdán a Fidesz etikai bizottsága előtt hallgatják meg. Zsiga Marcellt korábban hasonló ügyért 150 ezer forintra büntette pártja. Az MSZP szóvivője, Török Zsolt korábban már lemondásra szólította fel Papcsák Ferencet is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik